Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

66˚ 33' 38 n

 

som i aldrig nedgående,
stod jag där i längtan
efter

en stark

jag tog all min mjukhet och lade
mig ner vid vattnet, stängde mina
ögon från omvärlden, lät
sluta mina tankar om

rädsla, oro, förgänglighet, kärlek,
styrka, skam, tröst, lekfullhet,
svaghet, skuld, nyfikenhet,
längtan,

längtan

virvla i en storm utan räddning,
ett hav av yster obändighet
darra på en strand utan kanter,
en blåkall gryning trängde undan
alla tvivel

som i alltid uppåtgående,
låg min kropp där i väntan

där havet stillar under
en yta aldrig bruten
böjda linjer som i mjukhet
spänstigt mot

 

[ det fanns en sång aldrig vågad,
en sång med en kraft att bli
rädd för, en kraft som om den fick bli
fri aldrig ville fångas igen, nu
bröt den fram ur en strupe
med låg röst, ]

 

en svag reser sig

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-08 17:57



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Tag mig...håll mig...ge mig allt det jag räds...och behöver...vatten har en förunderlig förmåga att framkalla kontakten med allt inom oss..."en svag reser sig"...ord att gömma inuti
2012-04-09
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP