Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

streetsmart eller livet om man hellre vill kalla det så


om alla mina fastrar skulle dansa i en ring så blev den ringen ganska liten, för de flesta av dem är döda nuförtiden
i allmänhet alla mina farbröder och i synnerhet min pappa är död
det blir så när man blir gammal

man kan tänka på döden ibland
om våren när påsken strålar av liljor och av annans död
som att mars eller april vill tala till mig
kanske ville han dö, den där gången han gjorde det
vad vet jag, egentligen
mer än att det var på sanning
att han dog alltså

man kan också tänka på livet
som en sanning eller lögn
som partiklar i rymden eller som små myggbett i sommarkvällen
ett hav, några stickor att tända en brasa med
lite liv har ingen dött av
mycket liv kan ta kol på vem som helst

tankar är som allfartsvägar
de rusar runt i hjärnas vindlingar
in i axon hillock, banar de sig
sliter ut serotoninet
och man kan behöva köpa extra tillskott på apoteket
eller fylla sin kanna med vin, med sodavatten
ligga nära gräset, känna himlen
kanske till och med försöka sig på en tango
med en främling eller en bekant man återsett
sett för mycket eller en första gång
kan man dansa med hans händer om ens eget liv

för kärleken vänder skepnad
den kan till och med försvinna om man inte passar sig
eller passar på att grabba tag, lägga in i formalin
det kan vara en gudagåva att bli älskad
som havet, knölvalarna eller rätt och slätt för den man är
utan någonting. utan en aning
om att någon anade en i ögonvrån
och tog en i besittning för att leva med en
ända intill döden kom och tog någon
det blir så när man är gammal

 




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-04-09 11:16



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
riktigt bra tänkvärd
lili text
2012-04-09

  Carola Zettergren
Mjoo- det blir ju så, när både livet och döden hängt en i hasorna ett tag.. Jag gillar detta något alldeles oerhört- tack!
2012-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP