Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens brud

Salen är dekorerad med björkarnas löv och med granarnas sus till en blå himmel
Där finns skvattram, hjortronblommor, lingonblommor och grönskande mossor
Härliga sångröster är gömda både här och där bland skogens alla prasslande ljud
Kring naturens altare finns härlig vit renlav med betagande nya rödlila tallkottar

En liten bäck finns där borta till höger så porlande frisk och åhörs om vi är tysta
Solen skiner och avlämnar en luft som speglar allt till att bli en gnistrande värld
Trumpetande ljud hörs från den gula myrens sanka land och nu kan allt begynna
Insekterna gnider upp sina spelverk för att låta så överväldigande över allt annat

Djuren rasslar och prasslar i skogen för att skynda till för att få den bästa platsen
Värdigt står de stora djuren gömda lite längre bak för att inte skymma för de små
Illustrationen är så fullkomlig och så värdigt vacker denna tidiga sommarmorgon
Jag känner mig ett med naturen och känner mig verkligen som moder naturs brud

© Ann-Britt Berglund





Fri vers av Ljusletaren
Läst 433 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-22 09:31



Bookmark and Share


  Ronny Berk
naturlyrik när den är som bäst, ja !
2015-01-08

  Björn Donobauer
Delar gärna en tystnad på din stubbe..
2012-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren