Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Bild = Copyright Ljusletaren


Lyckoglitter

 

 

Vägen är kantad av maskrosor.

Stannar ofta upp för att detaljstudera. Kamerans lins dokumenterar ögonblickens ögonblick. Måste insupa varje liten detalj i blommornas olikheter.

Lavendelblå är den lilla fjärilen och som blir till en härlig kontrast mot blommans gulaste innersta.

Här och nu vill jag överlämna lite lyckoglitter till nästa person som går, cyklar eller kör förbi med sin bil efter denna väg.

Hoppas innerligt att denna individ uppfylls av dessa soliga blommors varma glädje.

Vägen är ful och är fylld av tjälskador. Men vem ser sådant när detta maskrosfolk lyser värdigt invid dessa vägkanter.

Gräset är så där precis saftigt grönt. Allt utstrålar hälsa och välmående.

Solen leker ta fatt bland lammvita moln.

Hypnotiskt blundar jag och ser min må-bra-bild framför mig. En bild som utstrålar och fyller mig med energier.

Varje uns av glitter är nu ett med mig.

Öppnar upp mina ögon och ser hur allt glittrar extra mycket. Auror i skilda färger spelar ljudlösa exotiska musikstycken längs vägens kanter.

Kaskader av lycka seglar fram och tillbaka och upp och ned och överallt.

Lycklig.

 




Fri vers (Fri form) av Ljusletaren
Läst 589 gånger
Publicerad 2017-04-03 13:36



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Din vision är upplyftande!
2017-04-11

  Änglaögon
Härlig vårkänsla i dina vackra rader. Löftesrik text.
2017-04-04

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin dikt om vårens första lyckoglitter längs våra landsvägar...!

Maskrosornas gyllens solar som signalerar att nu har solen o värmen tagit över... effektfullt besökta av vackra lavendelblå fjärilar...
.... gräsets saftiga grönska...
... lammullsmolnen dansar tafatt med solen...

Man blir verkligen lycklig av Din dikt!
Varmt tack!

Sparas!
2017-04-03

  Maria Sundelin VIP
Fin naturupplevelse du bjuder på
Kramar
2017-04-03

    ej medlem längre
Det är alltid så förunderligt vackert med de första upplevelserna av allt som grönskar och gror efter vinter långa dvala. "Rusig av vårens yra" blir man av vårens krafter som exploderar i solljuset!
2017-04-03

  Öknens Ros VIP
Härlig bild av den vår som börjar gry!:)
2017-04-03

  Bibbi VIP
Här gäller att ha öppna ögon.
2017-04-03

  ULJO
Härligt att kunna känna lycka av livets små mirakel. En maskros lika vacker som den rödaste ros. Gäller att se det som betyder i det som finns runt omkring oss.
2017-04-03

  Chawa VIP
Förevigat svindlande lyckorus!
2017-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren