Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonens skog

Fuktig immig luft fyller mina näshål så lustfyllt
Sval luft smeker kinden och färgar in den röd
Skuggor slår ännu inne i skogens djupa inre
Solen vill svepa in med uppåtgående strålar

Valpen springer med lätta och lustiga steg
Där bortom och till höger hörs älghundens sök
Luktar härligt av grön och jordigt grön natur
Vibrerar av stillhet och endast en del är vakna

Aldrig lyser lingon så röda som i solens sken
Svampar böjer nådigt på sina hattar i vår skog
Plötsligt flaxande och ett härligt ”kra” hörs vida
Morgonens skog vaknar dröjande åter till livs

© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 375 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-04-23 09:56



Bookmark and Share


  Erik H.J Hultin
frodig*
2012-05-15

  Erik H.J Hultin
En frogig och mustig text , trollsk i sin detaljrikedom, naturalistisk till formen och sprakande till innehåll! Bravo!
2012-05-15

  mare VIP
Härligt !
2012-04-23

  Eaglemountains VIP
Vacker naturberättelse som gör att man hör ljuden och minns dofterna .... och de röda lingonens tuvor ....
2012-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren