Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2012-04-24<br> Till någon som lärde mig namnet på blomman och kunde latin. Du är saknad av oss...faster


Förgätmigej

 

 

 

 

 

Jag minns dina

 

Gröna gummistövlar

 

Trampa i det höga gräset

 

 

Där du gick och ropade på fåren

 

Som gick och betade i

 

 

 

 

Lövhagen

 

 

 

i Malmby

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag minns att du lärde mig

 

Namnet på

 

Blomman

 

Med de ljusblåa fransarna

 

Och gula ögonen

 

 

 

 

 

Jag minns att du sa:

 

 

 

 

 

 

”Glöm mig ej”

 

 

 

 

 

 

 

Så nu när vi plockar Förgätmigej

 

Håller dem i handen

 

Och vattnar tårar

 

För alla dagar

 

Plockar vi försiktigt

 

 

 

 

Blad för blad

 

För vi vet

 

Att...

 

 

 

 

 

 

blommor så småningom vissnar
men minnen aldrig gör

även om de inte växer mer

 

 

 

©
/K

 

 

 

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-25 13:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Ett minne som satt sina spår!
2012-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP