Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och allt värre blir det för varje år...




Sömnig i fåtöljen

Melodi: "Jag är en liten gåsapåg från Skåne"


Jag somnar framför TV:n ganska ofta
vad än där visas hjälper det rätt klent
och när jag vaknar huttrar jag… en kofta
jag borde sticka med ett garn så lent
Den gamla blitt med tiden ganska sliten
men stickarlusten blivit mig förment
förr i tiden var det kul
sticka tröjor fram till jul
men nu är jag inte längre lika biten


Så detta är ej längre någon plåga
Bekymren gälla ögonlock i blund -
närhelst jag vaknar måste jag mig fråga
vad filmen handlar om, i nästa stund
jag åter förs till Johnnys sovdomäner
där saknas dyscha ljuvligt skön och rund
dock jag somnat som ett vrak…
Ryggen krokig, icke rak
ger mig sedan värk och annat mig förläner


Vad gör man åt den pömsiga poeten
hur får man henne pigg och inte trött
hur lyfter man väl henne upp ur smeten
med kraft men dock försiktigt så ej stött
hon bliver och sin hjälpare förbannar
och nitar så att ögat skiftar rött…?
Ack, det vet jag inte alls
därför giver jag nu hals
frågar läsaren och inför svaret stannar…

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-30 00:08



Bookmark and Share


    Erico Granini
Men Caprice, vad Du är bra !!
Vicken härlig toppenböna !!
Mitt betyg blir stora A,
dina dikter är så sköna !!
Om jag kunde få bestämma,
från min skaldevrå här hemma,
ja då blev det på det viset
att Caprice får Nobelpriset,
och då tror jag alla glömmer,
hette han månntro Tranströmer ???
vänligen E.G.
2012-05-14

  walborg
Den pömsiga poeten måste sova
och skaffa sig en snäll och kloker mor
som låter kroppen följa det hon tror
och sluta plåga - detta skall hon lova
2012-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP