Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag äter inte hjortronsylt

 

stövlar på
fast kanske inte blå

traska många kilometer i skogen
som barn ta rygg på pappa trogen

långa kliv över tuvor och spindelnät
många korta steg mellan kvistar och snår
där öppnar sig då skogen och bjuder
en myr så grann likt en akvarell på ett ark

man nästan hör hur det sjuder

av vattnets bubblor mellan
grästuvornas sanka mark

bland myggor och knott får man kämpa

för att plocka de guldfärgade goda

men man får sin iver dämpa

då bara mogna i hinken ryms 

det bästa är när man tar
ett moget guldgult gott

 

från sin kvist och njuter
det solvarmt direkt på myren

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-01 19:29



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
titeln växer ju mer munnen närmar sig det RÅA, OBEHANDLADE bäret..."det bästa är..." sa hon som inte äter hjortronsylt
2012-05-02
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP