Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag bad om ord på en sajt för att sätta ihop allt till en dikt. Fick många ord och det blev tre dikter av alla ord som jag fick. Detta är del 1.


Orden ni gav mig

Nattviolen lockar mig med en förförisk luft av grönskande harmoni
Bokskogen borta i söder sänker sina grenar och visar en sommaräng
Mossan i norr bildar sina iskristaller fortfarande från molnens stänk
Gyllengul är solen som snart ska uppvärma alla våra vattenhyacinter

Äppelträden knoppas och påsen med luktärten finns för att strö ut
Gula tomater och ringblommor önskar jag ha i mitt trädgårdsland
Vasstrået har gått av med sin stängel och lutar nu mot hav och berg
Blåklockor växer fortgående fram långt ned i den magra jordarten

Blåklint och timotej visar upp sig liksom alla liljekonvaljer i söder
Blåsippa och vitsippa smeker sig varligt vid grävlingsgrytets hål
Rävlya skymtar också där på annat ställe bland alla bladverk i öster
Kalhygget blir uppsökt av ugglan för jakt efter nattens småspring

Tallen med sin vackra stam ber ormbunke och nattviol att komma
En eka och ett vattenbryn skymtar plus att jag hör en porlande bäck
Istappar klingar mot varandra medan rödhaken spelar sina melodier
Mandelblom fyller upp hela den mäktiga grusvägen där borta i solen

Solnedgång och syrenhäcken doftar ännu mera av älskliga aromer
Hjortronmyren vill jag spångad gå över för att hitta min bäckforell
Mygg och knott men det gör förmån för blomsteräng i solnedgång
Midnattssol bjuder på ett vackert sken över en nigande blåklocka

Brygga och metspö och humlan surrar nu är det äntligen sommar
Svalor flyger högt och lovar oss en högsommarvärme att minnas
Trollslända skimrar med alla sina magiska färgtoner av kornblått
Sent omsider är det sommar i hela vårat Sverige från söder till norr

© Spanaren














Fri vers av Ljusletaren
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-02 18:17



Bookmark and Share


  Barbro J
Så duktig du är med att få ihop orden så beskrivande.
Man ser naturen framför sig.

Kram
2012-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren