Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag bad om ord på en sajt för att sätta ihop allt till en dikt. Fick många ord och det blev tre dikter av alla ord som jag fick. Detta är del 2.


Orden ni gav till mig del 2

Dimslöjor döljer regnbågens vackraste båge där borta vid skogens rand
Knastrande grus hörs under kängorna samtidigt som vinden brusar upp
Snödroppar av kompakt och slaskig snö blandas ihop med fallande löv
Rönnbär finns knappast kvar och inte heller något av vackra höstfärger

Skägglav och stenar går ton i ton med all förtorkad och gammal svamp
Gräs och höstlöv fyller nu alla insekter och djur med att rensa en reda
Prästkrage och lavendel har ägt dofter men naturens brudslöja ligger i ro
Lugn och fågelkvitter bjuder in mig på stigar för att se buskar och träd

Humlor och fjärilar plus frukt och jord går nu till en långsam viloperiod
Daggkåpor har lagt sig ned så mjukt där bland skogens finaste av myllor
Dofter av dagg retar mitt sinne bland tallens alla dofter och glittrar så
Värmer gör solen fortsättande och jag lyssnar och berörs av panoramat

Hela jag fyller upp mig med sång jag sjunger bland sus dus med vinden
Atmosfären smeker och leker i mitt sinne och välbehagets stråle finns
Skrattet porlar mjukt och det gäller litet som stort i min yttersta närhet
Orden ni gav till mig blev en gåva för att få bygga något oförädlat av

Tack!

© Spanaren




Fri vers av Ljusletaren
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-02 18:23



Bookmark and Share


  Barbro J
Lika bra den med.

Kram
2012-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren