Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag bad om ord på en sajt för att sätta ihop allt till en dikt. Fick många ord och det blev tre dikter av alla ord som jag fick. Detta är del 3.


Orden ni gav mig, del 3

Där borta i viken finns daggen av morgonen kvar på dess fuktiga yttertak
Vinden sveper in och vill visa oss hur älvor dansar för livet och kärleken
Där finns hopp om att naturen ska stå fast och ha kunskap i att livet leker
Svävar upp i det blå och bugar och tackar för ännu en vacker soluppgång

Midnattssol visar att det ännu finns leriga vattenpölar och döende tussilago
Videkvistar som vippar på sina söta kissar så att blå- och vitsippor rodnar
Översvämningar porlar ned för fjällen och örnar seglar majestätiskt i skyn
Svanar är på väg upp till detta fagra midnattsland och trumpetar av glädje

Hägrar har letat sig in till Skåneland och där hittas också ett ensamt lodjur
Rådjur och rävar och älgar och renar och björnar har sina små att vakta på
Skyndsamt är det återigen dags för älgjakt och fiske och tiden sprang iväg
Hänförande vackert är det nu i naturen och helande energier finns överallt

Frid i själen ger mig ett harmoniskt sinne för att bara vara ute i landskapet
Hitta stillhet och förbereda mig för ett energiskifte med att bunkra energi
Storhet med att få är att vilja ge i retur till naturen för att förstå dess cirkel
Lugnet är att få till stånd en uppfattning om att jag tillhör detta kretslopp

© Spanaren




Fri vers av Ljusletaren
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-02 18:33



Bookmark and Share


  Barbro J
Helt otroligt av bara ord som du fått...

Kram
2012-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren