Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens väntrum

Försommargardinens grönskande björkar klär in bilden.
Där finns djupa talande skogar med smidigt svepande liv
Mossgröna bäckar som återspeglar sig solens strimmor
Ljuset i gläntan som berättar om allt till fulländningen

Förföriskt inbjuder mossan till att lägga sig i dess bädd
Uppfatta naturens levande tillstånd med dess mentalitet
Vila sig på grå stubbar med sina mossbeklädda plymåer
Insupa effektiviteten och läkedomen i naturens väntrum

Höra rasslet i starrgräset när ett snabbt litet djur rör sig
Vingslagen från tjädern som skräms upp från sitt läger
Komma till sans igen av blöta och lyckliga hundpussar
Gemensamt utstrålar vi naturlig kraft och lycklig vilja

© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-07 15:17



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ljuvlig.
2012-05-09

    ej medlem längre
Oj, så vackert!<3
2012-05-07

    ej medlem längre
En vacker bild till en mycket vacker och berörande text.
2012-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren