Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

17 Taggaren

Pampigt ståtligt står du mitt där ute i sumpmarken.
Högt bär du ditt huvud och dina öron är på helspänn.

Stora kronan pryder verkligen sin plats.
Vackra ögon spanar ut över hela linjen och mot skogens kanter.

Du är verkligen beredd på flykt när hund och jägare kommer.
Där över myren hörs plötsligt hunden och du känner lukten av dess förare.

Med dina långa ben är du snabbt iväg över myrens blötaste vatten.
Döljer dig i den tätaste vegetationen så tyst och fördolt som möjligt.

Hunden tappade vittringen via dina blöta spår.
Som tur är driver den i fel riktning.

© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-16 07:56



Bookmark and Share


  anits VIP
vackra rader om skogens konung
2012-05-17

  Lynx63 VIP
HURRA!
2012-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren