Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knoppningstiden

Det kittlar i kroppen och jag vill bara ut i det fria för att se hela naturen
Bråttom för det händer så mycket och allt vederfares i ett ilande av fart
Gulbrun gräsmatta är inom kort rikligt friskt smaragdgrönt voluminös
Knoppar ställer till för att i tur och ordning ge plats för olika blommor

Tjäderhönorna sitter vid gruskanten och äter smågrus i solens fina sken
Kissen lapar sol och sträcker lättjefullt ut sin solvarma kropp på altanen
Hunden ligger i skuggan och sover i halvdvala för att ha en koll på allt
Göken goler och jag hoppas att det är från den rätta väderstreckningen

Myrorna har bråttom till sin stack liksom alla människor på sin väg hem
Vattnet lyser förföriskt havsblått men ännu är det för kallt för ett utebad
Knipan lägger äggen i holken och snart är det dags för våghalsiga hopp
Vita människoben bryns på dag efter dag för att bli härligt sommarbruna

Vårens dofter byts snart ut till förstaklassiga sommardofter att softa in
Hela hav av ängar lyser i färgnyanser som jag bara vill se och njuta av
Ljuset finns snart dag som natt och solen behagar oss åtskilliga timmar
Allt går så fort och jag vill vara i nuet för att så stillsamt få en njutning

© Ann-Britt Berglund den 22 maj 2012




Fri vers av Ljusletaren
Läst 242 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-22 07:54



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av denna förnämliga text!
2012-05-22

  anits VIP
Vackra rader om den natur som
ger oss så mycket, som vi bör vara
rädda om och vårda ömt
2012-05-22

  ResenärGenomLivet VIP
Naturen är otroligt vacker. Du "målar" fint.
2012-05-22

  LenaJohansson VIP
fullt av liv överallt i smått o stort..fint
2012-05-22

  Silverstripe
Tack, den gav ett leende till min morgon!

Ett levande språk och positiv ton.
2012-05-22

    ej medlem längre
Härliga känslor, får man...
2012-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren