Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En soffa kan vara skön för många *ler* /kram


Vilostund

En snarkning som ebbar ut av njutningsfulla pustar och stånkande
Ansiktet är helt avslappnat i en skön harmoni av tillfredställande
Magen stämmer in med mjukt vibrerade sköna in- och utandningar

Filten är utsträckt runt den helt avslappnande och vilande kroppen
Flera snarkningar utfärdas stötvis med långa och ljudliga ljudningar
Armen vilar så mjukt runt nacken för att vara en kär trygghets vän

Solen vill ägna sig åt lek med sina strålar runt det sovande ansiktet
Kökssofflocket vilar fast och säkert upp hela mannens tyngdkraft
Sömnen förverkligar mannens önskemål att få sig en liten tupplur

Spisvärmens varma luft försöker att finna sig fram till han i dvala
Njutningsfullt är allt så gammeldags av köksliga tidsdofter i torpet
Kvinnan ler fridfullt till mannens välbehag av en total avslappning

En kropp efter en arbetsam vecka pockar på med att fodra sömn
Varje liten cell och kroppslig atom behöver få gå till ro då och då
Små stunder av vila är sätt för kroppen att hämta in mera av kraft
I tidens hets ska du lova dig som denna man att få en återhämtning


© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 163 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-22 19:47



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Puss puss puss till finaste vovven i soffan.
Fint skrivet, väcker minnen.
Kram
2012-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren