Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Magik

Himlastormande ljusningar förflyttar ögonuttryck till att slå oss med häpnad
Övernaturliga blåfärgade flammor inger respekt och vi beskådar ljusknippena
Metalliskt klingande ljud basuneras ut över det numera ljusfattiga himlavalvet
Sällsamt blänker det till av små gula vibrerande ljus som blinkar välkomnande

Det väldiga indigofärgade skenet trollbinder så att vi ska skåda det ännu mera
Vi uppfylls av pirrande och ilanden och på något sätt är det som att vi fullgörs
Mäktigt och oförklarligt är det att få en inblick till hela himlens olika baneverk
Ljus ilar upp och ned och ljudet bara expanderas upp så att det blir effektfullt

Så liten vi känner oss när allt detta ofantliga bjuder in våra omdömen för att se
Små skepnader som skådar något som är så stort att vi inte ens kan det till oss
Nästan så att många som är med om detta fort vill tysta ned detta okända verk
Tidevarvet är kommet och hela världsbilden expanderar på en endaste gång

© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-28 21:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren