Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

You die when you're young


på spårvagn genom natten
beväpnad med en petflaska vin

jag kryssar mig fram på dansgolvet
mellan män som vill ligga och inget mer
jag vet att de förmodligen bara skulle göra mig ledsen
och några av dem har redan gjort det

Göteborgs indieklubbar känns som en inbillad tonårsidyll
och här ramlar vi alla dåliga gatan fram
det är som en självdestruktivitet förklädd
i Håkan Hellström-romatik


vi delar taxi till en efterfest
fyra i baksätet och ett plastglas fullt med vin

Det är en ny lägenhet varje kväll
Någon ny som säger, vad ung du är
och i nästa andetag berättar om sin åldersångest
You die when you're young, you die when your yoooung


Jag går alltid till bussen hem
oavsett hur långt det är

och jag håller mig alltid vaken till dess
att solen kastar sin rodnad i kras mot horisonten
som för att försäkra mig om att det kommer ske
bitterljuvt

Jag väntar på att den rätta känslan ska infinna sig
vill kunna säga att jag verkligen har levt
hårt och skoningslöst
jag vill kunna le snett åt alltsammans,
tonårsidyll


Ta mig till kärlek
ta mig till dans


















Fri vers av Mymlan.
Läst 531 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-31 21:23



Bookmark and Share


  livsillusioner
älskar detta
2012-09-03

  Jocy Joyless
det här var perefektion näst intill. älskar det, den...
2012-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Mymlan.