Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Badet

Ur den svarta värmarens härligt långa skorstenspelare flödar den gråa röken ut
Hink efter hink har halats upp från bondgårdens egen handgrävda vattenbrunn
Barnet ser på när ångande vatten bärs bort till karet där borta bakom ladugården
Växelvis blandas kallt och varmt vatten till en härligt och skön badtemperatur

Solen gassar på barnets brunetta hjässa som nu njutningsfullt sitter i denna tunna
Skönt värmande vatten blir snart till stora plaskande vågor i förmågan att hitta på
Tvålen blir till båten som seglar över stormande skummande och stora vita oceaner
Plötsligt avbryts allt med ropet från mamma har du tvålat in dig nu riktigt överallt

Hon kommer strax fram med sitt enfärgade huckle och sitt rart blommiga förkläde
I händerna bär hon på varsin zinkhink med ännu mera vatten för eftersköljningen
Håret blir blött och schamponeras verkligen njutningsfullt långt in i hårrötterna
Hinken slås över huvudet och frustande kliver barnet upp och sveps snart mjukt in

Vatten kan inte gå till spillo så nu får nästa väntade badande anta sin placering
Minns än glädjen och värmen med att sitta ute och titta rakt in i naturens värld
Kossor som så taktmässigt slog sina svansar i takt för att jaga bort alla flygfän
Lukten av nyslaget hö som låg och torkade på sina höga och långa hässjeskullar
Mmmmmmmmmmm så ljuvligt det var

© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 233 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-03 10:15



Bookmark and Share


  anits VIP
Härliga minnen du bjuder på här
kan se en hel tavla framför mig
2012-06-04

    ej medlem längre
Tack för att jag fick följa med och se detta...din berättarröst svepte iväg mig och jag bara njöt.
2012-06-03

  Pirjo VIP
Härlig minne..
2012-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren