Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett frigörande S

Slingrande och ormande så lossar du greppet om dig och halkar av från pappret
Studsande och hoppande åker du än hit och än dit efter det blanka parkettgolvet
Fastnar till slut vid en stor blomkruka där du slingrar dig upp efter växtens stjälk
Tar armtag efter armtag så att du når ända upp till den förtjusande blomkronan

Ljuvligt vilken doft av vanilj denna växtliga blomma har att erbjuda sin nya vän
Det stockar sig i halsen och tårar av längtan beaktas av ett frigörande inträffande
Fuktigt och kvavt är det allt här uppe hos blomman i dess vackra doftiga gömsle
Klibbigt och hjärtligt men du måste vidare innan du förgås i detta växtliga klimat

En vindpust från dörren blåser iväg dig med en rörelse så att du åker in i smygen
Åker fram och tillbaka i korsdraget och helt plötsligen så är du på en högre nivå
Äntrar dig upp efter pennans hölje och det blir en överbalans och du ramlar ned
Svettigt kladdigt så säger det smack och du sitter hårdnackat fast på pappret igen



© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 205 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-03 16:42



Bookmark and Share


  anits VIP
En helt underbar liten berättelse
tack för att jag får läsa
2012-06-04

  soligajag_1 VIP
Åhhh..Vad jag njuter av dina poem!!
DENNA är härlig!!!
2012-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren