Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
©Lynx63 sammanband denna dikt av våra gemensamma ord. Tack för det min vän/ kram


ORD TAGNA AV DINA OCH MINA SKRIVERIER BLEV DETTA

Jag ser en äng en äng full av blommor, olika färger olika former.
Men någon lyser mer än andra, den fångar mig.


Någon går ur samhällets normer, formar sig själv efter behag.
Hon står lika stadigt i jorden som en fura.


Bladen lyser i ljuset som en rubin, ändrar färg när daggens fukt reflekterar solens strålar.
Den är späd men stark, varje tagg utom några få har rundats av och är nu lika len som en baby kind.


Den strävar sig upp för att nå den sista ljusstrimman innan solnedgången.
Snart är hösten här och bladen tappar sin gnista och en och en dom dalar ner.


Till vinterns sömn är där, ingen vet att under snön det sover en blomma stark och späd.
Våren kommer smygande och jorden ändrar färg när alla små blommor vill upp för att andas.


Vår lilla blomma sträcker på sig och vajar för vinden den är större och vackrare och vid sin sida finns det en till.
Lika starka och stolta men ödemjukt dom nu vajar för vinden.


Kanske en dag någon där går och tänker -"Jag ser några som lyser mer än andra."


© 2012 av Ann-Britt & Lynx63

Tack Lynx63/ kram




Fri vers av Ljusletaren
Läst 297 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-06-04 12:56



Bookmark and Share


  Dufvenberg
Åter bjuds här
på en Eufori!!

Tackar!!

Sparar denna som bokmärke att gå
tillbaka till när dovheten lägger som en filtmatta
över tillvaron!
2012-06-12

  Skogsfen.
Åååå så vackert (applåd)
2012-06-05

  Lynx63 VIP
Vi kan vi, tack Ann-Britt.
KRAM Lynx
2012-06-05

  anits VIP
En helt underbar text
poesi när den är som vackrast
2012-06-04

  Eaglemountains VIP
Grattis även till en plats bland de fem uppmärksammade texterna!!
2012-06-04

  Eaglemountains VIP
Jättevackert formulerat ...
2012-06-04

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av detta fina!
2012-06-04

    ej medlem längre
bra! * (grattis du me)
2012-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren