Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett intressant samarbete mellan Jörgen och mig genom att skriva denna dikt. En människa som man endast känner genom orden och ändå så fick vi till det så bra ;.) Detta samarbete ger oss mersmak av att skapa mera dikter tillsammans.


"Du"

ofullbordade
naturupplevelse,

där vildblommor
en gång växte

lät jag som barn
plantera det kärleksträd
jag fick av far

vid tiden, hördes den vackra
lovsången ljuda
likt en härskares hymner

nu,
du ofullbordade

flyger månen frånvaro

man har skördat
mitt barndoms träd

ensam, bland sorgsna
stubbar gråter frötallen

inte ens solen,
orkar närvara

jorden gråter,
skälver gör jorden

uti, ångestfulla skrin

skakar gör världen
du ofullbordade

du måste inse

att allt måste räddas nu

du ofullbordade ...

© Jörgen Jalmo och Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 167 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-06-06 09:45



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Mycket, mycket starkt och poetiskt, TACK!
2012-06-08

  Bibbi VIP
Underbart.
2012-06-07

  LenaJohansson VIP
fint!
2012-06-07

  anits VIP
Verkligen ett fint samarbete
2012-06-06

  ResenärGenomLivet VIP
Lite sorgsen men fin.
2012-06-06

    ej medlem längre
Fint!
2012-06-06

  Linda CH VIP
Ett mycket lyckat samarbete!
2012-06-06

    Madeleine Ågren (Maduska)
Det är verkligen spännande att väva ihop tankar och ord på detta sätt. Svenna Jensen och jag håller på med en ny - 5 ord var. Vi får se vad det blir!
2012-06-06

  Skogsfen.
Vacker som daggvått gräs tårar från änglar.
Kram/Skogsfen
2012-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren