Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maskros är en blomma som jag gillar att fota i dess olika klädsel under dess växtsäsong. En mycket vacker blomma enligt mig själv/kram


Solgul blomma

Din tjusiga huvudknopp är nu helt gräsgrön med snygga små gröna halsveck
Blombladen går ton i ton med din nu slutna graciösa och outslagna blomma
Sluter dig tillsamman för att hålla ihop allt det vackra när solvärmen kom bort

Soligt polerad står du där bland allt det smaragdgröna och florstunna på ängen
Rör runt ditt blomhuvud efter solens smeksamma strålar mest hela dagningen
Du min gyllene blomma vad du ger ifrån dig ljus bland allt det andra gröna

Din skapnad är mig överväldigande från knopp till den vackraste fröställning
Som solar lyser du och dina kompisar för allesammans och gläder varje sinne
Du är verkligen en blomma för alla oavsett var vi bor i vårt avlånga Sverige

Ditt namn lär alla fort och dom kommer alltid att komma ihåg ditt namn också
Ett naket enkelt maskrosbarn är du verkligen där du står mitt i ängen och lyser
Du är för mig en blomkrona som jag är rädd om och sätter ett stort värde på

Ditt namn är och förblir en vacker Maskros

© Ann-Britt Berglund
14 juni 2012




Fri vers av Ljusletaren
Läst 219 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-14 08:25



Bookmark and Share


  anits VIP
Så sant, nyttig är den
och doftar underbart
2012-06-16

  ResenärGenomLivet VIP
Fin beskrivning.
2012-06-14

  Dufvenberg
Vad roligt med en hyllning
till detta blomster!

Har aldrig förstått
varför det
rackas ned så mycket på
den blomma som
tydligast och klarast
deklarerar att sommaren
är på intågande!!
2012-06-14

  Bibbi VIP
Håller med dig och mycket nyttig att äta också.
2012-06-14

    ej medlem längre
Hej vännen;
själv har namnet

*GULROS*

för den blomman.
2012-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren