Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev sugen på mera ord från mitt gamla ordskafferi. Dessutom så bjöd morgonens prommis med hunden på dessa känslor.


Sommartecken

Släpp iväg alla känslor, och känn att det är sommar i luften.
Låt den gråa och blekfeta huden, bli mörkt brun i solens sken.
Hör fåglars sång, blandas med grannens skvalande transistor
Känn efter hur det luktar gott, från alla olika utomhusgrillar.

Barnen kiknar av skratt, när dom plaskar på i olika bassänger.
Vuxna fejar, för sommarens stora, och härliga semestertider.
Blommorna luktar sina speciella, och varma högsommardofter.
Det sprudlar av liv och rörelse, i hela vårt nordiska fosterland.

Skatungen hoppar förtjust fram och tillbaka, för att reta katten.
Hunden rullar sig med stor glädje, i den svala gråsvarta jorden.
Grönskande grässtrån, letar sig fram bland alla, ansade rabatter.
Smörblommorna lyser så gula, borta vid den gamla åkermarken.


© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 175 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-21 09:57



Bookmark and Share


  anits VIP
Så underbara rader, som talar
om att vi ska ta vara på nuet
och leva
2012-06-23

  ResenärGenomLivet VIP
Så underbart härligt. Tack.
2012-06-21

  Dufvenberg
Du påminner oss läsare om att vi ska leva.

Det känns gott i själen.


//Kram
2012-06-21

  Bibbi VIP
Ljuvlig harmoni.
2012-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren