Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mera från mitt gamla ordskafferi/ kram


Ladda batteriet

Byt miljö, till ett stilla lugn.
Hetsa ej dig, med en massa tv-kanaler.
Bannlys klockor, med elström.
Låt radion, endast stilla, gnola på.

Tyst, alldeles tyst, även när du vaknar.
Inga onödiga ljud, hörs från olika apparater.
Det enda, du hör, är knastret från vedspisen.
Sträck ut, och rulla ihop, och njut.

Doften av nykokt kaffe, sprider sig i stugan.
Kliver i tofflorna, och sveper rocken om mig.
Tar min kopp, och ser hur gryningen, blir till dag.
Det är så fridfullt, i denna stilla atmosfär.

Ingen hets, ingen jäkt.
Allt går bara, sin stilla gång.
Batteriet mitt, snart, fulladdat är.
Åter jag vänder, min kosa, hemåt.


© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 183 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-06-29 07:55



Bookmark and Share


    eva m h
Så härligt rofyllt
2012-07-02

  Maria T
Underbart. Jag hör knastret
från vedspisen.
Vacker bild
2012-07-02

    ej medlem längre
Många härliga ord. Passa på och njut!
2012-07-02

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-07-02

  Doptera
Rent, avskalat och vackert!
2012-07-02

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-06-30

    ej medlem längre
MysigT
2012-06-29

  Änglaögon
Jo du har helt rätt, alla behöver vi sådana stunder ibland...
2012-06-29

  ResenärGenomLivet VIP
Åh...det låter så skönt.
2012-06-29

  anits VIP
Så sanna ord förmedlar du
det är precis så vi kan behöva inte bara nu
utan lite då och då
2012-06-29

  Skogsfen.
Just vad vi behöver nu, att göra ingenting. En batteriladdare, lisa för själen./Kram
2012-06-29

  Bo Himmelsbåge
...Fantastiskt...!! ... sådana Oaser behöver ALLA för att finna friden, ron, sig själva, naturen... ja, allt, som gör Livet värt att Leva... ... TV i all ära... men Live är ändå alltid bäst... tack och lov...! ... kram Bosse
2012-06-29

  Rise Little One
Precis en sån text man behöver ta till sig i vår jäktiga dagar
2012-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren