Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På min kära altan är min favoritplats intill skog och fågelsång. Bilden är ej perfekt men dyrbar för mig. Solrosblomma, lavendellträd, solenergilampan som lyser hela natten, Bo Gertz roman "Stengrunden" och "Torahns glädje" Femte Mosebok samt böndagboken


Min läsarsoffa


Gammalt och nytt vävs samman

Jag lär känna mina rötter och

finner så mycket värdefullt

som vi tappat i vår nutid

"dolda skatter och

bortglömda rikedomar"


Plötsligt känner jag mig

så ofantligt rik i mitt

andliga arv som

far och mor lärde mig

mycket som jag ej förstod

att uppskatta då


Friden "som övergår allt förstånd"

överväldigar mig som ingen kan ta ifrån mig

Denna världens visdom förbleknar mot

den visdom som är från ovan

den enda visdom som ger ro

styrka och kraft i stridens hetta


"Ett stilla barnahjärta

man får ej hur som helst,

Det går ej utan smärta

att bli så genomfrälst.

Det kostar tåreströmmar,

förrän jag helgas så,

att alla mina drömmar,

i Jesu anda gå."

Emil Gustafson




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-07-18 20:00



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Ja, visst lärde man av sina föräldrar, mycket viktigt, som man inte förstod då .... men så ska det vara Kol. 3:20

"Det går ej utan smärta

att bli så genomfrälst."

Det står i Galaterbrevet 4:19 "mina barn, som jag än en gång måste föda med smärta tills Kristus har förkroppsligats i er".
Denna smärta pågår under vår vandring mot himmelriket ... med jämna mellanrum så får vi känna av den ....

Tack för denna text, och grattis till en plats bland de fem uppmärksammade!
2012-07-28

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Underbar text. Förmedlar något så ljust och vägrundat. En text som på samma gång sträcker sig upp högt i rymliga rymden och känns så djupt gående med rötter i trygga gömda myllan. En sådan bild av ett träd får jag efter denna läsning. Så vackert också de citerade slutraderna. Samt bilden och bildtexten. Ja en mycket skön helhet. Tack
2012-07-25

  mare VIP
Så sant, håller med
2012-07-20

  anits VIP
En sådan trygghet du förmedlar
med din vackra och kloka ord
2012-07-19

  Eva Helene VIP
Trygghet och inre styrka i en andefattig tid. Gott att få ta del av ord och bild!
2012-07-19

  bittemi VIP
Så trygga och djupt förankrade känns dina ord !
2012-07-18

  L Patrik W Johansson VIP
Ni na Ni na Ni nana Ni na na Ni na Ni na

youtube.com/watch?v=37nK8oBk5l4

=)

Be well,
LPWJ
2012-07-18

  ResenärGenomLivet VIP
"Visdom från ovan ger ro i själen"...så underbart.
2012-07-18

  Sonja Sidorow Lapington
jag önskar jag vore där du är...på gott och ont...kram
2012-07-18

    ej medlem längre
Vackert på min ära!
2012-07-18

    ej medlem längre
Goda ord.


(min senaste nyaste
kommentar;
bara för det bästa)
2012-07-18

    ej medlem längre
så stilla, och vackert!!
2012-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP