Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jo, man blir lixom yr av all den höstliga doften.




Det var inte bara sagor jag skrev
i turnen genom livets alla länder
en del var sanna sånger
som kom till liv på havets stränder

Himlar som faktiskt kylde sitt regn
ord som töade bort
solen som genom sin hastiga flykt
gjorde rimflödet kort

sant sa jag i maskrosdans
med fötter som knappt nuddade mark
men kanske var en del som saga
då jag gömde mig bak trädets bark.

Men vad vore livet om man inte fick hitta på en del
om man inte fick låtsas en regnbåges skatt
då skulle jag helt sluta skriva sluta leva
och den gyllene dagen bliva natt.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-07 20:36



Bookmark and Share


  ULJO
Rogivande och fin läsniong
2012-08-09

    ej medlem längre
Hösten frigör sommarens energi.
Fint bästa Annika.
2012-08-08

  kerstin skriver VIP
åh, vilken härlig text! jag bara njuter när jag läser. och så rubriken, så sann. jag tänker på lingonskogen i hög klar höstluft.
2012-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP