Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kommentar långt i efterhand: Titeln har egentligen kommit till av en felhörning av uttrycket "Kvarglömda effekter". Så i efterhand ändrar jag "Affektens fyllning" till "Effektens fyllning" men behåller titeln


Kvarglömd affekt

En lerskål gjord av barnahand
med knagglig botten, ojämn rand
av kärlek skapad, till någons far
i vimlet står den där helt osedd kvar

Levnadsspår som här har glömts
missar mötet som av barnet drömts
Effektens fyllning av osynlighet,
är känslor bara barnet vet

Om det skapta ej betraktas, ej framhäves
är nedlagd möda kanske då förgäves?
Eller ryms där en helt annan mening,
livets gåta, en möjlighet till rening?

Kanske tröstas barnet nu av mor
jag det hoppas, vill och tror
För med kärlek vi nog kan lära
vår förgänglighet orka bära




Bunden vers (Rim) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 375 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-13 12:12



Bookmark and Share


  Mattias Alveteg (Lavtege)
Intressant att höra vad andra läser in, även om jag inte känner igen min tankegång i tolkningen. Själv är jag mer inne på vikten av att skapa, trots förgängligheten (vår egen och det vi skapar) och även om det vi skapar inte betraktas av så många
2012-10-13

  Annika Persson
Katharsis eller rening är ett begrepp,
som omfattar hopp och tro, något
eftersträvansvärt, sa dikten,
men också långt ifrån den verklighet,
som omger oss som realiteter.
Vilken värld lever vi i?
I en världs som vi måste hantera
genom att vara rädda om oss själva.
2012-10-13

  Annika Persson
Ps och utan ondska ingen dikt, vad ska man då skriva om?
2012-10-13

  Annika Persson
Alla barn har känslor, som utvecklar dem till vuxna människor
med ett vuxet känsloliv och ett rationellt tänkande.
Liksom svensk grammatik eller varför inte tysk?

Det kantianska sublima är ett matematiskt tänkande
att nå det estetiskt sköna, men inte bara genom skönhet
utan genom Logos och även den ondska som exekverar
den dynamik som man behöver få fram i diktningen.

Ondska är både farligt och en realitet i denna värld.
Utan ondskan skulle vi alla vandra i Edens lustgård
och njuta av ditt och datt.
2012-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)