Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag ser i alla fall ännu så länge


aktar mig noga numera för att framstå som idiot.
jag lägger hellre hälsenan i en sko och hoppar. nästan skuttar som att jag inte har en millimeter artros. inte heller dubblas hakorna med åren och man håller sig smärt och någorlunda vig. viger mitt liv åt att samla papperspåsar och ludd. badkarshår har jag i en gammal kruka bakom datorn.
de glömda åren har jag hastigt rafsat ner på ett stycke duk. broderat mina ärr. synliga och osynliga, men jag är rädd för att framstå som svag.
svagsint har jag nog alltid varit fast ingen vetat av det. gömt och begravet. glömt av var jag bor. nära ett torg är det. långt ifrån havet och redbarheten.

syns jag?

jag är inte säker på det numera. kanske är jag mest som tapetvåder, likt sinnesslöa rubbningar. osynlig. inkompetens. urlakad. borstad in under mattfransarnas evinnerliga gnyende väsen

tokig har jag blivit trots allt. väsenskild från unga år. vis av skadorna tejpar jag igen käften. man kan ju bli intagen för mindre. betagen av överläkares tro och av diagnosers rätt att döma. fördömd till ålderdom och slentrian.

kanske är jag mest bitter. som mörk choklad. nästan att jag längtar efter att få frossa i oförrätter. som rättar till mig. bister är jag inte, mest slö. och klädd i tvångströjan från mina storhetsdagar på psyket.

 

syns jag?

jag tror faktiskt inte det.

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Lili Samuelsson VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-13 11:14



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Det är ju minst sagt fantastiskt att få till något så eländigt bedrövligt och depressivt så att det ändå blir makalöst intressant och galet dråpligt.. Det är bara du som kan få till det såhär! :)
2012-08-14

  lodjuret/seglare VIP
Som att sitta i en gammal gisten eka klockan fyra på morgonen och vittja näten. Gammal kärlek hittas där samt några slemmiga simpor och så små döda abborrar att det är en synd att alls ha lagt nät i en sådan vacker sjö som livet ändå stundom sett ut att vara. I efterdyningen känns livet som en antiklimax för det är allt mera svårt att börja om på nytt när kärleken är död.
2012-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP