Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2012-08-26


Tellus vår saga



Om passagen, där vi möttes
Skulle återgå till sandlåda
Skulle jag gräva till Kina
För att söka, efter dig, igen
Om all min kärlek
Alltid sökt ett hem, att flytta in
Där mitt hjärta kan få ro
Två rum, och kök
Har jag med dig redan flyttat in
Och om sjunde himlen hade en adress
Hade gatans namn döpts, efter dig
Och alla mina kärleksbrev
För alltid sänts, till dig
 

Och i den där parken
Där vi snubblade
Invirandes i halsdukar
Nerkittlade bort från kullerstenar
Tumlandes i gräset
Där hade jag rest en staty
Gjuten, efter dig

  
Och om Vintergatans alla stjärnor
Blinkade i vårt sovrumstak
Och våra drömmar
Vaggades i Karlavagnen
Skulle vi veta att vi vaknar
Med solen utanför, vårt fönster
Där världen bäddat en plats för oss
För att veta att det finns, en stad
En plats, som bara är vår


Så förlåt Älskling, om jag inte kunde somna om
Förrän jag berättat detta i natt för dig
Men lova mig
Att berätta om vårt Tellus i morgon, övermorgon
Och i dag när jag vaknar och, sen igen
Fortsätt, igen




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-27 14:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP