Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev detta år 2006/ kram


Kura skymning

Kura skymning vilket trivsamt ord för stillhetens sköna tidpunkt
Sitta och invänta mörkrets sakta nedstigandes mörklagda rullgardin
Njuta av de alltmera mörka konturernas skiftningar i alla gömslen
Ta tillfället i akt att drömma sig bort till barndomens lekande land

Ljudlösheten känns fridsam och verkligt som en uppskattad vän
I den gamla vedspisen lever stockelden sitt eget lilla levnadslopp
Osannolikt skönt som om man vore på gränsen till ett annat rike
Anspråkslöst ger varje tilldragelse tid för riktig eftertänksamhet

Bristen på ljus har nu passerat till mörkrets fascinerande aftonland
Tänder stillsamt och varsamt belysning för belysning i rum för rum
Låter stillheten dra ut på tiden för en endaste stackars liten sekund
Sysslorna är åter dominerade och utförs på nytt med sin gilla gång


© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 215 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-08-28 10:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av denna roingivande text!
2012-09-03

    Birgersdotter VIP
Varm och vacker berättelse
2012-09-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Dikt skön
intill benet
i det fina skenet
i lungets vrå
bara sitta och må
tänk om det alltid
kunde få vara så...
Allt stillsamt fick gå...
2012-09-03

  Lindha W Gustavsson
En bland de absolut bästa dikter jag läst som du skrivit, bravo bravo!
2012-09-02

  Bo Himmelsbåge
... åhhh ...! nu är jag åter hos farmor och farfar med vedspis, fotogenlampa, och kakelsugn, brunnsvatten ... vilka skymmningar, vilka dofter, vilken känsla ... underbart ...!
2012-08-31

  anits VIP
Härligt skrivit, dina ord får mig att längt
efter den gamla vedspisen
2012-08-29

  Lynx63 VIP
Underbar ger minnen. :)
2012-08-28

  ResenärGenomLivet VIP
Oh...det var nästan så jag svävade bort i tankarna...
2012-08-28

  bittemi VIP
Lungnande fint att läsa!
2012-08-28

  Skogsfen.
Ååå jag hamnade hos mormor när jag läste detta, där kurade vi skymning, inte alltid så roligt för en fyraåring. Men känslan hos mormor var god. Kram
2012-08-28

    ej medlem längre
Fridsamt!!!
2012-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren