Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvantpoem till Korpfjäder

På väggen i Pindaros grotta
ses skuggan av Pindaros råtta
den darrar av fasa och skräck därför att
den anar oset av Schrödingers katt




Bunden vers (Rim) av papillon
Läst 543 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-09-09 17:28



Bookmark and Share


  Annika Persson
om ett träd faller i skogen, och ingen hör det, avger
det ett ljud då?

Naturellement, avger trädet ett ljud, nästan en
liten dum fråga, och man måste vara lyhörd eller
ha en bra hörsel, om man nu vill höra det.

Intressantare frågor: varför föll trädet? Var det friskt
eller sjukt? Var det vid skogsavverkning o s v
Fälldes det på ett legalt eller illegalt sätt?
2012-10-14

  Annika Persson
dekoherenta tillstånd, i den ena världen jamar katten,
och i den andra är den tyst som i graven. Det verkar
rimligt, att inte blanda ihop tillstånden. Om man nu
ska se till objektiva sanningar på grundval av
experiment.


2012-10-14

    © Birgitta Wäppling VIP
När övergår systemet, där Schrödingers katt ingår,
från att vara
en blandning av tillstånd
till att vara
antingen eller?

Eller var det bara ett sätt för Schrödinger att illustrera
att kvantmekanikens teori behövde kompletteras
och inte var representativ för verkligheten
i just detta fall?

2012-09-28

  korpfjäder
Knepigt, den bryter inte rader... ser ju inte klokt ut det där.
Nåja.
Du är väl klok nog att bryta som du vill och sätta uteblivna vokaler där de passar dessutom.
2012-09-11

  korpfjäder
Som tret i Faraos kista ses Faraos kropp sakta brista nr rttjveln gnager hans skinntorra ben till det kalaset var kattskrllet sen
2012-09-11

  vera gade VIP
to be - or not?
2012-09-09

  Nanna X
skicklig katt-och-råtta-lek!
2012-09-09
  > Nästa text
< Föregående

papillon