Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kanske behövs ett par ledtrådar? Känt buddistiskt/filosofiskt tankeexperiment + partikel/våg dualismen inom fysik (Är du säker på att du existerar?)


Tystnad

Skrämmande

Avvaktande

Vilsam

Tystnadens vind byter riktning snabbt idag
Blåser upp till orkan
och skakar själens krona

Orden faller likt träd,
osäkra på sin egen existens,
i en skog där ingen lyssnar

För betraktande förändrar
kollapsar vågmönstrets dualitet
Det verkar bo en ångest där,
innan betraktandet...

Denna dikt finns inte,
inte än
kanske aldrig
Men någon gång kommer den
aldrig att finnas mer

Därför samlar sig orden
i hopp om existens
om än för en kort tid


ifall




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 346 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-09-15 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)