Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tacksam att jag föddes i rätt land

Regnet faller stilla från skyn,
fyller sakta marken med droppar
och ändrar doften och känslan
inför naturen.

Inne i mig växer energin,
värmen flyttar sig från punkt
till punkt och tystnaden omfamnar
hjärtat jag bär.

Kraft fångas upp då möten sker,
insikten om den frid jag har växer,
då olika människor bjuder in mig i deras
liv och berättar vad de upplevt.

Att få hjälpa någon i nöd, få se hur livet
kan krasas sönder då trygghet inte finns,
uppleva den omänsklighet myndigheter
har då människor saknar uppehållstillstånd,
men verkligen behöver skydd får mitt hjärta
att brista.

Tackar Gud att jag föddes i rätt land,
sluppit uppleva oroligheter från
regering, sluppit se hur mina närståenden
försvunnit eller mördats.

Tillsammans kan vi kämpa för att fler kan
få vakna till fågelkvitter och sol, få njuta
av havet då sommaren kommer.

Glöm inte att de som flytt alltid längtar tillbaka,
men tvingas ibland lämna hela sin familj, för de
jagas av deras regim, Hamas eller andra
maktgalna tosingar.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Filosofen2
Läst 310 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-09-27 11:35



Bookmark and Share


  PPQ
En brandfackla är det i ordets alla bemärkelser :)
2012-09-27

    ej medlem längre
Mest konstiga brandfackla jag någonsin läst. Språket, innehållet försöker utrycka sig "vackert" men i andemeningen i texten, där finns inget vackert med det.
2012-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2