Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite lördagstrams kan ibland pigga upp


Kvalfält och längtan

Melodi: Dina ögon äro eldar


Sällan talas det om Karlfeldt
ej belyses detta kvalfält
huru eldarna i dälden flamma upp
förtära allt
Därför finns nu denna visa
den förlänar månne lisa
ävenledes vill bevisa
ej man alltid tar det kallt


När i trånads djupa salar
varje brånad högre talar
sjunger längtan om sin trängtan likt en tupp
i stolt gestalt
känner kammen härligt spela
hör sitt inres egen fela
Sprätt omkring men sluta vela
annars slutar du som alt…





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-29 19:43



Bookmark and Share


  Nanna X
underbara rim
2012-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP