Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nostalgisk söndag - 45 år i Stockholm

Melodi: Lyckeliten (Alf Pröysen)

Jag har en gråtmild sångarsöndag
har dykt i sång från barndomsår
har öppnat många minnens dörrar
och även dem som gav mig sår
Och särskilt Pröysen ger mig tankar
kring vad jag underlåtit har
Emellan kök och dator vankar
och minnes flydda levnadsdar

Nog är det sant att just musiken
kan spränga stängda portars lås
Av vemodstonen och lyriken
hos Pröysen kan man lätt förgås
Liksom en fjäder sakta dalar
igenom rummet hörs en ton
som till mig viskar mer än talar
om gammal kärlek och passion

Ej vill jag läsaren dra neder
ej ställa speciella krav
I 45 år följt de leder
som flytten hemifrån mig gav
Men denna kväll jag stilla sitter
och sjunker nedför minnens brant
att göra annat jag ej gitter
Här slutar sången – det är sant





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-09-30 19:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härliga formuleringar och fina rim i denna nostalgiska tillbakablick.
Gillas!


2012-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP