Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förbjud skiten

 

alla dikter om dikter borde förbjudas

tycker jag

de visar bara på författarens oförmåga

att se bortom sig själv och sitt diktande

det är som att skriva manifest om manifest

skriver man manifest om manifest

så borde man gå ut och träffa folk

eller nåt

 

alla liv som bara handlar om sig själva

borde förbjudas

handlar de bara om sig själva

är de slutna system som ruttnar inifrån

 

alla som sitter och skriver dikter

som innehåller ordet manifest

borde skjutas

eller, inte skjutas, men sparkas på

i magen lite grann

så att de vaknar

 

för övrigt är det inte att rekommendera

att skriva dikter när man sover

den här dikten till exempel

den var mycket bättre

när jag drömde den

nu är den bara en blek avbild

av någonting perfekt

 

alla förbud som innebär förbud borde förbjudas

om orden "gör det inte" hade fungerat

så hade vi inte hört dem så ofta

jag hör dem hela tiden

och jag gör det ändå

 




Fri vers av Mattias Karlsson
Läst 802 gånger
Publicerad 2006-02-12 04:45



Bookmark and Share


  Bysmeden
Den svenska idyllen ser jag..ganska bra...!
2006-02-12

  Isla Estrecho
"Smäktande nyliberal"? Jag tolkade det snarare som smäktande ironi. Hmm...
2006-02-12

  Isla Estrecho
Shit vilken jobbig jävel du ger intryck av att vara innan man som läsare lätt som en sommarbris förs vidare i texten mot det magnifika slutet som iallafall fick mig att le stort. Det bästa jag läst på länge.
2006-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Karlsson

Mina favoriter
Rasputin
Magnum Opus II
pokal