Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En läsning av Simone Weil.


Skadan

godheten står utanför världsrummet som inte medger tröst
eller lyckliga slut
skönheten vi begär byter frekvens, och undkommer vår förljugna hängivenhet
världens svarssmak är fadd som från den egna munnen -universum förblir stängt

för vi frågar bara efter oss själva, våra egna lyckliga slut, en sanning för oss

inte för någon annan, någon med mindre signifikans, värdighet; någon besudlad, smutsig, förnedrad, ensam och utan tillhörighet; någon av alla de små människorna
som slagit sig på de hårda murarna
i rummet som omger

"för att transcendera skadan, tiden, rummet
krävs ett enda ögonblicks total uppmärksamhet på någon annan", säger hon
"då öppnas porten utifrån"




















Fri vers av Vanja-Kristina Morgell
Läst 660 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-20 12:34



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Begrundar.
2012-10-20

  SatansSon VIP
Den här var stark, tycker jag. Gillar den!
2012-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell