Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inombords rörelse

När jag ser mig själv,
som målningen på väggen
som en tid stillsamt betraktat
mina rörelser i rummet,
lägger jag märke till
de dolda intentionerna

Något i mina rörelser bekräftar
att det snart är tid för avgång
trots att jag inte packat några väskor

Det verkar ändå högst trovärdigt
och skeppen med de välbekanta namnen har lagt till nere vid hamnen

Uppmärksam som inventarierna i rummet förväntar jag tidens och rummets och språkets metamorfos

För att kunna formulera nya ting på ett nytt språk





Fri vers av Vanja-Kristina Morgell
Läst 348 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-15 01:22



Bookmark and Share


  Sturesdotter
De där väskorna som inte är packade.
De förhöjer dikten till en föraning om vad som åsyftas.

Uppskattar denna dikt.
2019-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell