Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Intertext: Yiannis Ritsos


Guldgrimma

Jordens former reser sig kring varandra
Gryningsljuset väcker drömmarna med en kyss
Smeker sitt guldträns på den fortfarande sovande variationen

Senare kommer allt vara upplyst och vardagligt förklarat
och mina händer kommer att utföra vanliga, alldagliga saker

som att ta i hand en penna, föra en kopp kaffe till munnen,
bläddra i en morgontidning och konstatera tidens gång.

Senare
för ljuset har den effekten
att blodtrycket går upp, hjärtfrekvensen och syresättningen ökar

kommer alla våra lemmar att genomflödas med viljan och lusten som ivrigt sköljer genom vårt komplicerade system

Men här och nu
-i mellanrummet mellan dröm och vakenhet
innan gryningen tränslat dig och mig med guld och intentioner

lyssnar jag en stund till din andhämtning,
plockar en ögonfrans som förvillat sig till din mjuka kind,

ser hur gryningen förgyller dina barnsliga drag






Fri vers av Vanja-Kristina Morgell
Läst 481 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-23 19:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag bokmärker denna / m
2012-10-26

  SatansSon
Läst bara tio gånger? Den förtjänasr många fler läsningar! Bra !
2012-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell