Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som flykt; kanske är ett vanskligt ord

 

som det jagar, letar
och vrider, vänder. bänder
med kofot och nej är inte ett
kartblad. som rollas det upp
sträcker på halsen

händer som drar i kavajen när ingen ser. och verkar
det som om. nej, jag frågar inte det. jag vet. för jag
släpper sällan fasaden och jag vet hur liten man kan
vara och när jag tror att det som jagar är. en flykt

det gråter en clown
i ett fönster, jag har sett
honom förut
- jag ser honom nu

jag tror han är jag

 

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-02 20:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Din text talar för sig själv och clownen tillför precis det rätta i balansen.
2012-11-02

  Federico Romano
Jag flydde tills jag stannade svårt att se men lätt att läsa.. Rolig respons.. Bra läsning..
2012-11-02

    ej medlem längre
en riktig clown är varken han, hon eller hen, men ändå alla ...
2012-11-02

  kerstin skriver VIP
jag tycker inte debatter eller förklaringar hör hemma under texter, det tar bort mystiken och det egna tolkandet tror jag.
men visst är det säkert bra ibland. nu är väl inte Pierrot någon hen, då det finns även en kvinnlig motsvarighet, Pierrette.
2012-11-02

    ej medlem längre
Kommentera du.
Det gör jag ibland när det bränns..:-)

Varför inte?
2012-11-02

    ej medlem längre
Kanske en clown klädd i "Hens" kostym..
Pierrot?

Kram
2012-11-02

  kerstin skriver VIP
jag brukar inte kommentera under mina egna texter, men;
jag refererar clowner som "han", detta innebär inte att jag känner mig som en "han". men jag kan identifiera mig med "clownen" i alla fall.
2012-11-02

    ej medlem längre
Könsbyte på G?
2012-11-02

  LenaJohansson VIP
igenkännlig, mycket bra
2012-11-02
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP