Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nåt man har

 

med en silverblomma mellan
brösten och som låter sig inte
luras, hopp och visdom, och
tro, är inga lätta saker att
förstå. låta sig förstås,
men när handen är varm
och hjärtat speglar sig i
blicken på det där sättet
så finns det inget att stå
emot. som när jakob
sjunger ”inte nåt man har”, men man vet
att man skulle om det var

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-11-02 23:02



Bookmark and Share


  Juliusz Wilczynski
Väl skrivet om det svårfångade. Tycker om bilden av silverblomman
2012-11-04

  kerstin skriver VIP
tack Per,
jag vet inte om den blev tydligare så här. men lite kanske.
2012-11-03

  Per Teofilusson
känsligt skrivet. Går lite vilse i början: börjar fundera på om "silverblomman" är subjektet eller objektet. Det kan ju bara vara jag som har problem i läsningen, men ändå: en liten vink om att du kan vara tydligare där, i det du vill berätta. Troligen handlar det om en liten preposition eller en ännu mindre bokstav, om ens det. Riktigt bra slut: både trevande och hoppfullt; stängt och öppet på samma gång.
2012-11-03

    ej medlem längre
Kan bara säga en sak: klockrent och underbart uttryckt!
2012-11-02
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP