Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
orginalet kan du läsa här: http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1494385


en vandring mellan polerna [mina tretton]

jag läser om solstorm och förundras
och magnetiserar mig, och fuktar
mina läppar med gårdagens vin och tänker

att om detta är det som är så vill jag vara

jag springer i regn och låter gråten
släppas sakta nedför kinderna
och i det blöta ser ändå ingen skillnaden
och låter längtan komma mellan

och så utan varning känner jag
havet i kraft i fält
all tid

 

men jag vet ännu inte hur man stillar sig
och tid är bara en vandring mellan polerna




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-11-03 17:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Finner sig fint i det utvalda.
2012-11-21

  Juliusz Wilczynski
Väl valda paralleller som studsar med varandra
2012-11-04

  Silverstripe
och jag vill ha fler tillfällen när jag tänker att om det här är det som är så vill jag vara.

och jag ser det vackra mönstret av järnfilspån runt en stark magnet. Får polerna att mötas.
2012-11-03

  Per Teofilusson
skönt flow. Men vid fjärde raden fastnar jag, måste läsa i ett annat tempo. "detta är det som är så": hmm, kan bli ofrivillig lyteskomik här. Semikolon efter "och" i näst sista strofen: är det meningen att nästa rad liksom ska rulla ner från "och-vågen"? Om det är så då fattar jag semikolonets placering. Annars njutsamt, bra.
2012-11-03

  surface to air
Fint! Bäst tyckte jag om
"..men jag vet ännu inte hur man stillar sig
och tid är bara en vandring mellan polerna"

2012-11-03
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP