Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

försoning

 

med örat mot bruset,
vad lyckas du fånga genom skalet
så skimrade det i rosa

i ett sista tankestreck

bilden är öde,
tången stilla
svart ligger den mot det vita

 

[förändring]

 

ser du alabastern,
i randen där vågor möter
land
om vi blundar känns inte kyliga vindar

 

[stillar]

 

om vi bara betraktar

utan att värdera, etikettera, placera
i boxar av stora eller små

fåglarna formar sitt v

bruset blir mjukare

under tunna ögonlock

 

 

[rörelse]

 

~

 

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-11-04 10:04



Bookmark and Share


  AgnesP
Tycker om denna. För lugnet den ger. Och för att jag står på stranden när jag läser den:)
2012-11-15

  LenaJohansson VIP
vacker o bra dikt
2012-11-06

  bittemi VIP
Vacker och lugn text. En vila i att kunna betrakta utan att värdera och stoppa i boxar
2012-11-06

  Linda CH VIP
Insiktsfulla, lugna ord att luta sig mot. Mycket fint skrivet!
2012-11-05

    ej medlem längre
Vilsamt om väntan
2012-11-04

    ej medlem längre
Tankar kloka och eftersinnande. Följer dina ord och känner ro.
2012-11-04

    ej medlem längre
Kalebass menade jag men upplevelsen var densamma.


Oops ...
2012-11-04

    ej medlem längre
Tycker om hur du bakar in sjöskummet i stycket med alabastern; pipa (sjöskum); ser en lätt sol-upp eller nedgång ... V och det är lugnande.
2012-11-04

    © Birgitta Wäppling VIP
Fina rader, som förmedlar stämningen i dikten.

2012-11-04

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint...ger vackra minnesbilder...
2012-11-04

  hansensson
"om vi bara betraktar.. utan att värdera.."

Förmodligen en underskattad egenskap.

2012-11-04
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP