Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett utdrag ur de tuberkulösa dagböckerna


avskedet


du vidrör mig, där
som hostan rör vid mig
lunggården är öppen och du andas, mig
såsom jag andas den klara luften utanför
sanatoriets sjuka salar, jag ber dig
att lämna mitt hjärta, min tuberkulos, för
jag står inte ut med att du ser
mig som den jag är, svag
är min puls men hjärtats slag
är starkare än någonsin, de slår för dig
för att du skall orka lämna mig när jag dör




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-11-09 10:50



Bookmark and Share


    annasofia.
Tungt att läsa!
2012-11-14

  limerick
Tungt men som gammal medicinare vill jag här försöka forska fram ett verksamt antibiotikum mot multiresistenta tuberkulosbaciller.
2012-11-14

  Larra
insande vackert
2012-11-12

  Sunlight
Så smärtsamt
2012-11-11

  Cissmoll
Hjärtskärande vackert.
2012-11-11

  ULJO
Andas melankoli lång väg. Men så bra du skildar ödet.
2012-11-10

  genni VIP
Måste bokmärka, bland det bättre jag har läst !!
2012-11-10

  C Cobain
http://mobil.hd.se/kultur/2012/01/15/efterkrigssanger/

Hu´va...bekant med Thomas Bernhard tuberkulös böcker...läste en av dom som var för otäck. Det var som om krafren rann ur mej under läsningen. Som jag själv var sjuk! Lade ifrån mej den, inte för att den var dålig, utan för att den - sög?

PS Kommer inte ihåg vad den hette tyvärr!

2012-11-09

  blaite
Tungt och oerhört sorglig text som gör ont att läsa
2012-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP