Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Spanaren


Ingen snö men en ljuvlig prommis

Grön frysen mossa som skiner upp och blir ännu grönare i morgonens ljus
Isvatten på den vanliga stigen så det gäller att se upp var man tar sina steg

Hunden springer och springer och upp och ned i olika sorters av myrvatten
Sitter fast lite av varje i hans yvigt vackra och nu frostiga men glada svans

Tickor och annat vill undersökas av mig för att se om något foto vill duga
Älskar när den sköra isen vill brista under mina fötter, det är barndom det

Solen letar sig fram in i skogen och minusgrader känns skön till mitt sinne
Ler i minnet när jag ser hur förra hunden satt så fint på höga myrstackar

Hör i minnet när det var två hundar som var lyckliga och sprang just här
Detta är en skog som jag verkligen trivs i och som nu är Sokkos skogstrakt



© Ann-Britt Berglund
13 november 2012




Fri vers av Ljusletaren
Läst 278 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-11-13 10:05



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Här har du lyckats fånga nuet, tryggheten och minnen. Bravo!
2012-11-14

  Osvalds_Dotter VIP
Vilka härliga bilder du målar upp för mitt inre,
får en sådan G L A D känsla i kroppen av denna
text =)
2012-11-14

  Hanna Mari Wallin
så vackert skrivet älskade slutet av dom två hundarna...
2012-11-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
På tur i skogen
med Dej Tjej
det känns gott
till vi ses om vi
nu gör det får jag
bara drömma om en
sådan med Dej...
2012-11-13

    ej medlem längre
Fint berättat!
2012-11-13

    ej medlem längre
Tack för en ljuvligt levande stund i en promenad som väcker vemod och varma känslor.
2012-11-13

    ej medlem längre
Mysig stund, känns, längtar ut nu, sitta på myrstack...;))
2012-11-13

  anits VIP
Tack för att jag fick följa med
på er härliga promenad i mina tankar
2012-11-13

  ResenärGenomLivet VIP
Tänk att få gå där tillsammans med er...nu får jag göra det i tankarna...
2012-11-13

    ej medlem längre
Härlig promenad!
2012-11-13

  Eva Helene VIP
Som den skogsmänniska jag är så tycker jag om att få gå här i "din" skog. Härligt!
2012-11-13

    ej medlem längre
Dina rader inspirerar
2012-11-13

  Bibbi VIP
Lyckliga Du som har detta fina inom räckhåll.
2012-11-13

  Skogsfen.
Tack för den promenaden, ser allt så tydligt för mina ögon. Du målar en underbar tavla. Kram från fen
2012-11-13

  Anya VIP
En fin höstvinterbild, både den skriftliga och fotot.
2012-11-13

  Lynx63 VIP
Å den underbara kalla luften
Som renar allt det svåra
Bara vackra minnen kvar
Som nu delas med nya
Älskar dina ord...
2012-11-13

  Linda CH VIP
Fin! Hundpromenader i skogen ligger mig varmt om hjärtat.
2012-11-13

  Lars Hedlin
Härligt! Kraft hämtning i skogen och i naturen...
2012-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren