Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bra almanacka ... läs i min blogg och beställ ... här är länken: http://spanaren55.bloggplatsen.se/2012/11/18/9011881-ann-britt-rabatt-lite-av-varje/


Magisk julafton (ur min gamla diktsamling)

Tusen tindrande stjärnor i den mörka vinternatten.
Blinkar så förtroligt till den ensammaste själen.
Denna kväll känns svårast av alla kvällarna.
Aftonen då alla träffas i en varm ombonad miljö.
Ingen ägnar en tanke till alla i deras ensamhet.
Tårarna rinner och allt känns så ytterst svårmodigt.
Stjärnan blinkar och pockar envist på mitt intresse.
Budskapet är framfört och jag är ej längre så ensam.
Skrattet från tv:n når fram till mitt allt ljusare sinne.
Julmaten smakar trots allt mer än väldigt smakfullt.
Julfriden sprids snart vidare till var själs varma hjärta.
God jul viskas och minnena känns inte så svårmodiga.

© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 428 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2012-11-18 09:24



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket tänkvärda och fina ord
2012-11-21

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen1
2012-11-19

    Birgersdotter VIP
Varmt och fint
2012-11-19

  Osvalds_Dotter VIP
Magiska afton,, magiska rader du skrivit.

Till julen har man så olika känslor, beroende på vad man varit med om
i livet. Ensam, familj, situationen som helhet.

För mig är jul en varm tid, familjen,,

kram
2012-11-19

  Bibbi VIP
Så tänkvärda ord.
2012-11-18

    ej medlem längre
Mycket varm medmänsklighet finns här.
2012-11-18

  Anya VIP
Fin skildring av hur julen gör ensamheten än ensammare.
2012-11-18

  Lindha W Gustavsson
En vemodig vacker dikt som övergår i glädje!
2012-11-18

  bittemi VIP
Varma, fina ord
2012-11-18

  Lars Hedlin
Mycket vacker
2012-11-18

  Eva Langrath VIP
Goda kärleksfulla ord
2012-11-18

    ej medlem längre
Speciella minnen..fint skrivet...
2012-11-18

  Chawa VIP
Ett litet ljus i mörkret ger tröst oavsett hur litet det är - en stjärnas tröst är hur stor tröst som helst...i ensamheten... Gottläst!
2012-11-18

  ResenärGenomLivet VIP
Fina minnen...
2012-11-18

    ej medlem längre
Goda ord.
2012-11-18

    ej medlem längre
Fint skrivet!
2012-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren