Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyg fula fluga flyg och som jag flög.

Jag sprang maraton varje dag
en osnitslad bana genom oförstånd
hetsad att vara mer och längre
än jag någonsin varit.

Stupade oftast innan målgång
halverade mediokra resultat
skrattade som i galenskap
åt allt och alla, utom mig själv.

Bröt stafettpinnen mitt itu
genade glatt genom det omärkta
tills någon knackade på axeln
vad fan håller du på med?

Då tog jag slut, tömd och livstrött
sökte min mörkaste plats
drog av mig skinnet, kröp ihop
och väntade på nykter vakenhet. 

Jag är hundra år i en fyrtioårings kropp
springer eller skrattar inte längre
följer utstakade leder från början till slut
och är numera nykter även om jag inte alltid är vaken.

 




Fri vers (Fri form) av Erika H
Läst 329 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-12-16 18:57



Bookmark and Share


  Elina Vacker
Första strofen är underbart vackert utmejslad, den sätter tonen, att springa utan mål, inte ha någon bana men ändå känna kraven att bara springa för springandets egen skull, elelr för andras skull.

Ersätts med vad? Osnitlade banor att följa, i annat tempo, med ärrad hud, tröttare andning och liv i stillhet.

Känns som någontings uppgång och fall, som ett rus, en heroinkick och med en trötthet, trotsande döden att vila i efteråt.

Starkt skrivet


Elina V
2012-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Erika H