Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... intet är som doft i julebär ... - redigerad för året


Sylt till jul

 

 

sträcker ut handen

sluter ögonen

 

 

fingrarna likt

bärplockarkorgar

 

varsamt fångas

de vita

de första

 

de röda

 

de svarta

 

vinbären

 

 

varje färg

sin sensommar

doft

 

 

tanken i nuet

flätar samman

 

det varma gröna

 

med vitt och kallt

till

midvintertid

 

 




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-06 12:11



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Mmm - i morgon ska jag botanisera i skafferiet. Du fick det att vattnas i munnen!
2013-01-06

  Minkki VIP
jag är tydligen snål, skulle gärna ha raderna och sylten närmare...
2013-01-06

  erkki
Härliga bärplockar- och syltassociationer, som förhöjer smaken vid julbordet! Snyggt hopkommet!
2013-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP