Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Spanaren


Sårad stolthet

Någon är inne i stimmet av välgång och allt tycks bara ramla på plats
Positiviteten för människan flödar och han eller hon tror på sig själv

Högmodet kommer in och det vanliga balanshjulet är helt utslaget
Uppriggade är planerna och en ny färdväg är redan utstakad och klar

Allt krackelerar med ett olustigt besked om att allt inte går i styrfart
Häpen står hon eller han där och ser att det inte gick alls som tänkt

Ursäkter letas och förklaring på förklaring läggs fram för att få stöd
Sårad stolthet med insikten av att högfärd aldrig ska tas ut i förväg


© Ann-Britt Berglund
9 januari 2012




Fri vers av Ljusletaren
Läst 266 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-01-09 10:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Klokord för människor att besinna!
2013-01-12

  Bibbi VIP
Visdom.
2013-01-09

    ej medlem längre
Dina ord väcker oss, får oss att tänka och känna.
2013-01-09

  anits VIP
Mycket tänkvärt skaldat en text att
fundera och tänka över......
2013-01-09

  Lindha W Gustavsson
Jättefin text. Jag tycker i övrigt att man aldrig behöver vara högmodig, det går bra ändå.
2013-01-09

  Lars Hedlin
JA en stark känsla det där....
2013-01-09

  Dufvenberg


Tänker att sårad stolthet också är föranat med skammen:(.

Bra textat!
2013-01-09

    ej medlem längre
ord att fundera över..bra *
2013-01-09

  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...men vi är ju alla människor som gör våra misstag lite nu och då...
2013-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren