Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du som ses av alla

Månen ser så godtyckligt rund och go där vid rymdhavets randning
Gubben kallas han visst och han har en hel del av olika ljusgula dressar

Ibland är han halv för då känner han sig så blyger inför självaste solen
Gömmer sitt gula huvud och bleknar nästan helt när ljuset vill inträda

Mångubben tycker sig som ny ibland och då leker hela livets banevarv
Lyser gul och glider så lätt fram bland mörker och livets alla stjärnor

Helkostymen är full av glädje och han lyser då stort och mäktigt gult
Blickar ned över jorden och vill fånga varenda en med sitt utseende

Uppfångade är vi att se denne månegubbes olika kostymer året runt
Åtnjuter och tittar och ler mot vår snälle mångubbes olika månlekar

© Ann-Britt Berglund
19 januari 2013






Fri vers av Ljusletaren
Läst 418 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-01-19 14:28



Bookmark and Share


  Haiau
I dina dikter
Din själ bara brinner
Livspassion och energi
2013-02-10

  Maria T
Härlig text.
Månsken ger ett
trollskt ljus
2013-01-23

  Anya VIP
Jaa månen kan man vekligen studera ur olika vinklar. Fint!
2013-01-21

    ej medlem längre
Härligt om månen...
2013-01-20

  Lena Själsöga Keijser
månvackert
2013-01-19

  Michaela Dutius
En härlig text om månen - som betyder så mycket för oss!
2013-01-19

  MaRit MaRitza LöfRoos
Så fin.
2013-01-19

    ej medlem längre
Kära gubben i månen!
2013-01-19

    ej medlem längre
Underbara ord.
2013-01-19

  Lena K Nilsson VIP
En härlig text om månen!
2013-01-19

  anits VIP
En härlig måntext som gör mig glad, sparas
2013-01-19

  Bibbi VIP
Upplyftande text.
2013-01-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Mångubbens bana
lyser för oss med sin
fana så vi hittar vägen
när solen är väck, så han
är så käck! Kul beskrivet!
2013-01-19

  bittemi VIP
Vilken glad och härlig måndikt!
2013-01-19

  Lynx63 VIP
:) kramar om.
2013-01-19

    ej medlem längre
Glad text..ljus !!!
2013-01-19

  Chawa VIP
Månen ler säkert av dina varma rader
och vågar sig snart fram i sin helhet :) Fint!
2013-01-19

  ResenärGenomLivet VIP
Häromnatten när det va stjärnklart då va han ny...lyste så vackert där uppe...härlig text...
2013-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren